Despre seminarii

Învățăturile fundamentale transmise de Master Yu au caracter practic și susțin dezvoltarea personală și organizațională pentru manifestarea conștiinței, bazându-se pe învățături antice tradiționale și pe interpretările convenționale ale acestora.

Cursurile și întâlnirile noastre, sub numele de “Transformare somatică – Arta respirației, cu EQHC – Vindecare energetică cuantică & coaching” pentru manifestarea conștiinței, te îndrumă și te sprijină pe calea personală (Path – “Acțiune Pașnică Spre Armonie”), pentru manifestarea întregului tău potențial de viață, cu bucurie și în libertate. În cadrul workshop-urilor, retreat-urilor, ședințelor individuale, sub îndrumarea maestrului Yu, Jae-Sheen, vei avea prilejul să descoperi propria ta unicitate.  

Aceste cursuri includ tehnici de respirație, de meditație și de auto-vindecare, precum și de “împărțire” (sharing) a energiei cu ceilalți. Este vorba despre Re-conectare energetică la energia cosmică, Re-informare (fără informațiile adecvate manifestarea nu poate avea loc), Re-integrare (a corpului, a minții și a inimii) și Re-actualizare (deoarece puterea karmei este mare și există energii care ne țin în loc, dar ceea ce ne ține în loc nu poate decât să ne elibereze).

Energia cosmică există pretutindeni în Univers, unind galaxiile, planetele, oamenii și moleculele. Este spațiul dintre tot ceea ce există. Energia cosmică este o energie vitală și este esențială pentru a menține ordinea în viața noastră, pentru a avea o viață sănătoasă și fericită, pentru a ne extinde nivelul de conștiință. Energia cosmică este baza tuturor acțiunilor și funcțiilor noastre.

Pentru fiecare dintre noi a existat un moment în care ne-am întrebat: “Ce fac eu pe acest Pământ? Sunt doar o ființă efemeră?” Un punct de plecare este să devenim conștienți de ceea ce este, de locul unde ne aflăm și de cine suntem. Lucrurile continuă. La fel și ființa și legea cauzei și a efectului.

Suntem ființe cosmice care trăiesc o experiență umană pe pământ. Ființa cosmică este totul, de la bine la rău, de la bucurie și nirvana la suferință. Totul. O numim conștiință. Este conștiință nemanifestată. Și noi participăm la manifestarea ei. Rolul nostru pe Pământ este acela de a trăi o experiență și fiecare experiență este la fel de prețioasă și de valoroasă. Ființele cosmice eterne au nevoie de o experiență deplină pentru o manifestare deplină.

În mod natural, ne dorim să ne simțim bine și fericiți, împăcați și îndrăgostiți, bucurându-ne de viață și de libertate.

Suntem o creație perfectă, un mecanism perfect, cu o inteligență perfectă. Și, deoarece suntem ființe înzestrate cu conștiință pe Pământ, avem întregul potențial necesar. Avem tot ceea ce ne trebuie pentru a fi fericiți și împliniți. Suntem într-un proces continuu de manifestare și transformare a conștiinței. Tot ceea ce trebuie să faci este să te simți bine în mod constant, în orice moment.

Singura cale prin care te poți simți bine permanent este folosind “Energia în mișcare” prin mișcări somatice pentru alinierea internă. Te invităm la practicarea constantă a alinierii energiei interne, pentru a crea o legătură puternică cu infinita energie cosmică inteligentă.

 

“Respirația cosmică – respirația mea, respirația mea – respirația cosmică,

Energia cosmică – energia mea, energia mea – energia cosmică,

Iubirea cosmică – iubirea mea, iubirea mea – iubirea cosmică”

                                                                          – Yu, Jae – Sheen –

 

Mintea poate înțelege ceea ce se întâmplă în mediul extern, dar nu și în interiorul nostru. Starea interioară poate fi armonizată numai cu ajutorul inimii. Alinierea energiei interioare se realizează printr-un mecanism inteligent de natură cosmică, pe care îl purtăm în noi. Unde? Nu doar în creier, ci în fiecare moleculă a corpului. Master Yu folosește sistemul chackrelor și sistemul chinezesc al celor 12 meridiane energetice (care fac parte din înțelegerea spirituală a medicinei orientale, aceasta incluzând sistemul celor 12 meridiane, fluxul conștiinței  și sistemul chackrelor ca sistem al alinierii centrale, toate susținându-se reciproc).

În mediciana taoistă, Jing (esența), Qi (energia, vitalitatea) și Shen (mintea sau spiritul) sunt cunoscute drept Cele Trei Comori, datorită rolului lor central pentru sănătate și stare de bine. Cu toții am auzit despre “Starea de comuniune” ca element divin, christic sau al conștinței universale, dar am înțeles-o numai la nivel mental – nivelul “Shen”, nu și cu sistemul energetic intern reprezentat de nivelul “Qi”, care este exprimat și susținut de nivelul “Jing”.

 “O singură respirație, o singură iubire, o singură lumină a energiei cosmice”

                                                                             – Yu, Jae – Sheen –

Energia Shen se dezvoltă combinând energiile Jing și Qi. Când aceste două Comori se află în echilibru, mintea este puternică, spiritul este înalt, emoțiile pot fi controlate, iar corpul este puternic și sănătos. Jing și Qi se află în abdomenul inferior (Dantian sau Hara), ca nucleu al acestor energii și în centrele energetice inferioare. Energiile care circulă între Cer-Om-Pământ sunt asimilate și atrase către acest nucleu din corpul nostru, ca punct de echilibru. Cheia pentru a cultiva energia Qi și căile energetice ale acesteia este respirația, alături de meditație.

Respirația este importantă tocmai pentru că întregul corp este un sistem inteligent care conține informații. Respirația este crucială. Toate tradițiile asiatice plasează accentul pe respirație.

Vindecătorii și maeștrii în meditație folosesc respirația abdominală pentru vindecare (insomnie, nivel scăzut de energie, probleme digestive), pentru îmbunătățirea funcțiilor organice, pentru liniștirea minții, pace interioară, concentrată și prezentă în moment, creșterea nivelului de atenție, generarea bucuriei și cultivarea energiei Qi pentru starea de bine.

Cel mai adesea, mintea se agață de furie, de sentimentul de vinovăție și de regrete legate de experiențe din trecut sau este afectată de anxietate și griji referitoare la viitor. Oscilațiile minții între trecut și viitor provoacă tensiuni și stres atât pentru noi, cât și pentru oamenii din jurul nostru și, în cele din urmă, conduce la acțiune ineficientă și la o sănătate precară. Respirația este cea care creează legătura dintre corp și minte și, de aceea, este cheia pentru a stăpâni mintea și emoțiile negative cu scopul de a îmbunătăți starea de sănătate și a ne elibera adevăratul potențial în tot ceea ce facem.

 

Cursul complet include următoarele elemente:

 • Cunoștințe practice pentru confruntarea cu provocările cotidiene ale vieții
 • Practici de vindecare în parteneri
 • Exerciții fizice și energetice tradiționale de Sundao
 • Meditație și tehnici de respirație
 • Exerciții de eliberare și acceptare cu iubire

Unele dintre beneficiile menționate de participanți:

 • Reducerea stresului
 • Mai multă energie, bucurie și entuziasm
 • Creșterea eficienței și a productivității (la serviciu sau acasă)
 • Creșterea stimei de sine
 • Fortificarea sănătății și a stării de bine
 • Capacitate de comunicare interpersonală mai bună
 • Claritate în percepție și luarea deciziilor
 • Un chip mai luminos și mai frumos
 • Efecte anti-îmbătrânire și de întinerire