Arta respiraţiei pentru dezvoltare personalǎ

Respiraţia ta este perfectǎ!

Respirǎ! Viaţa se întȃmplǎ acum, din relaţia ta cu întreaga energie universalǎ, trezindu-te în conştiinţǎ. Problema este cǎ mulţi dintre noi sunt încǎ în stadiul de a încerca sǎ respire sau a se forţa sǎ respire, din lǎcomie pentru mai multǎ putere şi energie. Deja ştim cǎ nu funcţioneazǎ în modul acesta.

« Arta respiraţiei » nu este un simplu exerciţiu de respiraţie, referindu-se mai degrabǎ la mişcǎri conştiente în respiraţia naturalǎ, a corpului, minţii/inimii, a vieţii, a întergului ; în ansambu fiind o practicǎ de “trezire” de la reactivitatea inconştientǎ spre potenţialul maxim al vieţii şi manifestarea conştiinţei. Pentru cǎ în acest moment respiri perfect, din nevoile tale sistemice interne, începȃnd cu simpla observare a respiraţiei vei experimenta constant “renunţarea”, “reconectarea”,”eliberarea”, “deschiderea”, ”reintegrarea”, ”alinierea” interioarǎ a corpului tǎu, cu inima, cu sistemul energetic şi cu ritmul cosmosului.

575913_10151385803756526_2023781516_n

Trǎieşte avȃnd o respiraţie naturalǎ fǎrǎ efort !  Forţȃndu-ţi respiratia vei simţi în timp mai multe efecte adverse decȃt beneficii.

Respiraţia este un proces extraordinar. Este un instrument puternic pentru vindecare, reducerea stresului şi dezvoltare personalǎ. Modul cum respirǎm reflectǎ modul în care ne trǎim viaţa. Eliberȃnd restricţiile respiraţiei eliberǎm de fapt  tiparele restrictive din viaţa noastrǎ.

Ȋnlǎturȃnd o traumǎ emoţionalǎ din corpul nostru, respiraţia curge din nou, conştientientizȃnd în acelaşi timp şi evenimentele care ne-au fǎcut sǎ o ştrangulǎm sau sǎ o încetinim. Astfel descoperim emoţiile noastre autentice. Prin urmare, respiraţia poate fi folositǎ pentru a vindeca rǎnile emoţionale din vieţile noastre.

Acesta este o unealtǎ care ne ajutǎ sǎ construim energie şi rezistenţǎ în perioadele stresante. Respirȃnd profund putem schimba întreaga situaţie şi eliberǎm toxinele care s-au dezvoltat în corpul nostru datoritǎ tensiunii şi stresului.

O respiraţie profundǎ şi cursivǎ este semn de sǎnǎtate, echilibru interior, împlinire şi forţǎ de viaţǎ. Corpul nostru ştie deja cum are nevoie sǎ respire, în mod natural. Noi trebuie doar sǎ eliberǎm tensiunea cauzatǎ de traume şi sǎ ne conectǎm cu sufletul nostru şi forţa noastrǎ vitalǎ.

Rǎdǎcinile “Artei respiraţiei” se aflǎ în tradiţia Sundao (sundo), ce înseamnǎ antrenamentul strǎvechi al minţii/corpului pentru auto-mǎiestrie şi perfecţiune umanǎ, acesta fiind bazat pe mişcǎri conştiente, tehnici de respiraţie şi meditaţie ghidatǎ. Atȃt meditaţia strǎveche Sundao interpretatǎ întrun mod unic de cǎtre Master Yu cȃt şi sistemul sǎu de vindecare s-au închegat întro metodǎ revoluţionarǎ ajutȃndu-te sǎ identifici cauza primarǎ a blocajelor energetice şi bolii, sǎ eliberezi tiparele originale care cauzeazǎ durere fizicǎ, mentalǎ cȃt şi afecţiunile emoţionale din memoria celularǎ a corpului tǎu.

Rezultatul unei singure sesiuni cu Master Yu este o transformare la 180 de grade a înţelegerii şi a schimbǎrii energetice permanente. Dobȃndind aceastǎ înţelepciune putem rǎmȃne deschişi în fiecare moment al vieţii trǎind în schimbarea constantǎ Dao. Marele mister al vieţii se deschide în faţa ochilor noştri descoperind unitatea fundamentalǎ a lucrurilor şi a tot ceea ce suntem.

Practica Sundao poate fi şi un concept educaţional, spiritual, filozofic, academic, cultural, metodologic în dezvoltarea umanǎ. Poate fi vǎzutǎ chiar ca şi un concept religios fiind comunǎ în Coreea, estul Chinei şi Japonia. Numai în Coreea, se aflǎ mai mult de 100 de familii care formeazǎ grupuri de practicǎ cum ar fi Kichun (2 familii), Sunmoodo (3 familii), Kuksundo (5 familii), Yunjungwon (2 familii) şi multe alte grupuri mici şi practici.

Unele practici pun accent pe meditaţie, altele pe qi-gong şi practicile artelor marţiale, altele folosesc meditaţia prin respiraţie, fiecare avȃnd o interpretare unicǎ a tradiţiei şi fiind consolidate prin rezultatele unor cercetǎri.

« Invitaţia mea cǎtre voi vine din practicalitatea şi beneficiile Sundao pentru armonie, pace, o viaţǎ conştientǎ în spiritul ideii de 홍익인간 (弘益人間)   “Servire a umanitǎţii”, pentru o viaţǎ traitǎ la potenţial maxim. » – Yu, Jae – Sheen

Ȋn cadrul seminariilor de “Arta respiratiei” poţi sǎ :

 • Accesezi straturile profunde din inconştient în conştiinţǎ
 • Vindeci şi îţi recapeţi puterea interioarǎ prin înţelegerea şi trancenderea minţii şi tiparelor sale
 • Detoxifiezi energia de gȃndurile şi emoţiile suprimate
 • Te purifici de rǎnile psihologice şi emoţionale care menţin egoul tǎu viu şi rǎnit
 • Eliberezi tiparele durerii şi suferinţei din memoria celularǎ a corpului
 • Respiri cu condiţionǎri colective auto-impuse şi îţi gǎseşti adevǎrata putere interioarǎ
 • Explorezi inocenţa şi fiinţa ta interioarǎ, care te ghideazǎ cǎtre manifestarea fǎrǎ efort
 • Ȋnveţi cum sǎ fii propriul tǎu prieten şi maestru
 • Transformi stresul,singurǎtatea,insecuritatea şi depresia în conştiinţǎ şi fericire
 • Ȋmbunǎtǎţeşti sǎnǎtatea fizicǎ şi devii plin de viaţǎ si jucǎuş
 • Descoperi ce ar trebui sǎ faci pentru a trǎi la potenţialul tǎu maxim, adevǎratul tǎu sens în viaţǎ